O MNIE

Nazywam się Przemysław Kowalczewski i jestem z wykształcenia technologiem żywności i żywienia człowieka (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu) oraz managerem projektów (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu).

Od 2016 roku jestem technologii żywności i żywienia. W ramach doktoratu zajmowałem się tematyką projektowania i analizowania żywności bioaktywnej dla chorych na nieswoiste zapalenia jelit. Wyniki badań realizowanych w ramach doktoratu poskutkowały zgłoszeniem i otrzymaniem 7 patentów i opublikowaniu licznych publikacji naukowych.

W 2023 roku uzyskałem stopień doktora habilitowanego za badania nad wykorzystaniem owadów jadalnych do projektowania żywności o podwyższonej wartości odżywczej i bioaktywności.

Zawodowo nadal związany jestem z nauką. Na co dzień pracuję na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, gdzie realizuję liczne projekty badawcze, skupiając się głównie na:


Dr hab. Przemysław Kowalczewski
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.